top of page
  • Writer's pictureStjepan Dešković

10 Godina Adventure park Hvar Jelsa10 godina Adventure park Hvar Jelsa
10 godina Adventure park Hvar Jelsa

2011. godine smo krenuli sa Paintballom u šumi, malo pokosili, počistili, nabavili opremu i zaljepili naš prvi plakat i naravno, napravili facebook profil :)

Do 2021. smo prošli daleki put i sad osim Paintballa imamo više od 20 raznih aktivnosti i sportova u parku i van njega.

Svake godine se dodavala barem jedna aktivnost i poboljšavalo postojeće trudeći se zadovoljiti specifičan tip tržišta na otoku Hvaru.

I tako bi sad ovo trebao biti neki suhoparan tekst gdje vam mi nabrajamo sve bitne trenutke naše povijesti i što sve imamo u ponudi. Naravno i moramo ali ipak smo mi zabavni park pa ćemo se potruditi da to bude što zabavnije štivo uz najave novih aktivnosti, evenata i naših popratnih biznisa ;)

Pa jedan brzi review ovog bloga da možete skipat na ono što vas zanima :DAdventure park Hvar Jelsa - Kako smo krenuli


2011. sam došao na Hvar raditi sa starim i idejom da pokrenem nešto svoje u turizmu.

Uvjeti su bili da mogu iskoristiti nešto što već imam, što više to bolje jer novaca za nekakvo ulaganje nije bilo.

Drugi uvjet je bio da ukoliko pokrenem nešto, mora imati minimalne troškove hladnoga pogona ( znate ono kad radite a nitko ne dolazi :)).

Treći je bio da je nešto dovoljno orginalno i drugačije od uobičajene ponude na Hvaru. Nije mi se baš ni sviđalo raditi samo dva mjeseca pa sam se i nadao da će biti nešto što može raditi kroz cijelu godinu. To je bilo sve što sam znao kad sam došao (dobro, znao sam i što neću :D restoran, kafić i sve čega ima na svakome uglu ).

I tako jednog dana smo krenuli u razgledavanje polja koja imamo, i već je bilo pri kraju dana, a Burkovo smo ostavili kao zadnju lokaciju jer je tamo bila samo šuma te je otac već skoro odustao od odlaska, ali kad mi je rekao da je baš kraj hotela onda sam inzistirao da odemo do gore.

I tako kad smo došli već mi je sve malo neuobičajeno izgledalo, 15-20 suhozida su bili napravljeni u krugove i kocke, a ne kao zid, pa sam se odlučo i popeti na jednu.

I tako dok sam stajao pomislio sam, "eh da sam znao za ovo kad sam bio klinac dok smo gradili bunkere i igrali se rata, pa nisam vidio bolju lokaciju od ove za tako nešto" i nakon pola minute razmišljanja lampica se samo upalila.

Pa ja se još mogu igrati rata ! PAINTBALL ! :D Teren je već izgledao kao da je netko prije 500 godina baš mislio na mene :D. Trebalo je naravno očistiti malo žbunja i urediti puteljke ali bilo je funkcionalno a hotel ispod nosa, gdje ćeš bolje lokacije. I tako negdje u razmišljanju ispucao ja to naglas,

" Stari tu treba otvoriti PAINTBALL"

Naravno slijedio je odgovor " ČO pboll ?? Ča ti je to ?

Već sam se osjećao čudno što mi je i palo na pamet to izgovoriti pred njim i još je to u mojoj glavi bila na pola zezancija da bi uopće mogao krenuti prema tome ali reko ajde, idemo mu probati objasniti.

I tako ja krenuo,

" A to ti je jedna igra di se ljudi gađaju puškama"

Trebali ste vidjeti facu kad sam to rekao :D, naravno bilo mi je posve jasno da ima da se u sekundi ispravim,

"Ali u puškama je boja, kuglice sa bojom, ne pravi metci. Imaš dva tima koji igraju jedni protiv drugih i tko prvi pogodi sve taj je pobjednik. To ti je super popularno u Americi, ima ih već dosta i po Hrvatskoj. Na to ti idu i djeca i stariji, firme na team buildinge i sl.

I tako ja nešto dalje pričam i mislim se i dalje u glavi šta mi je to trebalo da to kažem, pa kome ja to pokušavam objasniti...

Čovjeku od 60 godina, građevinaru, otočaninu, koji ne da nije čuo za paintball, nego vjerojatno nije ni čuo da postoje aktivnosti koje se naplaćuju direktno ljudima, ipak je on balotaš, kojem je jedino što priznaje kao posao u turizmu birtija i sl.. :D

I tako nakon minute tišine, ja očekujući neki komentar tipa;

" Ma ča brojiš, to ni ni za molu dicu "

Kad ono, uslijedio je odgovor :

"A bas to ni ni loše"

I tako je to krenulo, googlanje po internetu, pregledavanje ima li konkurencije, cijena pušaka, što sve treba znati o poslu ( nisam ni ja bio stručnjak za to, par puta u životu prije igrao ).

Kad sam sve saznao, našao dobavljača u Hrvatskoj koji je nudio i osnovno obrazovanje o vođenju posla, odlučio sam otići u izvidnicu i konačne dogovore i dalje je bio samo onaj dosadan dio o tome naruči to i to, uredi to i to...

- Citirano iz Bloga prije 5 godina ;)


Kako smo počeli 2011. VS Gdje smo u 2021.


Prve godine smo krenuli isključivo sa Paintballom u šumi koju smo malo pokosili i vratili kamenje na suhozide koji su bili pali.

Slike 2011. prije početka
Svake godine je dodana barem jedna aktivnost, a cijeli park se uređivao dio po dio i poboljšavalo se postojeće.

Tako je izgrađen interni put za pristup svih 10 000 m2 autom, stari lozovi su srušeni i ponovo zidani kamenom te nasipani zemljom ali sve tako da sačuvamo postojeće borove i osjećaj šume. Napravljena je ograda oko cijelog parka, pripremljene ravne površine za postavu aktivnosti. S vremenom je izgrađeno i Boćalište, Živi stolni nogomet, Odbojka,

središnji box - Nadstrešnica za paintball, WC-i i skladište.

Tijekom godina smo dodali još puno aktivnosti.. Pedal Go karts utrka, Veliki boks, Borba na gredi, Trampolin, Footpool, Battle Archery, Streličarstvo, Bacanje sjekira i noževa, Airsoft duel, Bubble football itd.

Te sad spremamo naš najveći update parka u 10 godina :)

Slike parka iz 2020


10 GODINA ADVENTURE PARK HVAR JELSA

EVENTI, POPUSTI, TURNIRI, NAGRADNE IGREPopust 50 % na sve aktivnosti koje smo imali u 2020 te 30 % popusta na paintball pakete. !

Još neko vrijeme će trajati radovi po parku i dostave svega novog planiranog za sezonu 2021. Tako da za kraj ovog Lockdowna i nervoznog iščekivanja ove sezone svi domaći imaju priliku ispucati svoje frustracije na svim našim aktivnostima, od Paintballa, Splatmastera, Bubble Footballa, Fun olimpic-a Hvar Challenge ili Warrior rangea ;)

Popust vrijedi na cijene koje možete naći na našoj web stranici tj.

Popust traje do 12.04.2021

Paintball 200 = 180 kn - 30% = 126 kn

Paintball 300 = 220 kn - 30 % = 154 kn

Paintball 500 = 300 kn - 30% = 210 kn

Splatmaster 1 sat = 90 kn - 30% = 45 kn

Bubble football 1 sat =120kn - 50 % = 60 kn

Battle archery 1 sat = 120 kn - 50 % = 60kn

Warrior range 1 sat =120 kn - 50 % = 60 kn

Fun Olimpic 2 sata = 90 kn - 50 % = 45 kn

Hvar Challange 1 sat = 120 kn - 50 % = 60 kn

* na ostale pakete i programe popust ne vrijedi

BATTLE ROYALE REAL LIFE TURNIR!

Turnir za klince od 7 - 14 godina naravno - u stvarnosti. ;)

Igraju se 2 turnira.

Squad - timovi po 4 igrača !

Maximalno prijavljenih 20 timova !

Igra se po 5 timova odjednom u terenu.

Svaki tim će igrati minimalno 2 igre u grupnom dijelu.

Pobjednik svake igre automatski prelazi u Finale.

Ostala 2 tima se određuju na osnovu bodova iz grupnog dijela.

Finale se igra 2 igre po 5 timova.

Te veliko finale gdje ulaze po 2 najbolja tima iz prošlih igara!

Pravila ćete moći pročitati u posebno objavljenom eventu. ;)

Igra se sa Splatmaster opremom. ;)

Dok čekate roditelji i djeca mogu slobodno koristiti našu Fun olimpic zonu sa Živim stolnim nogometom, Boćama, Footpoolom i Odbojkom. ;)

Pratite naš Facebook za datum održavanja.


Fortnite turnir Hvar Hrvatska
Fortnite turnir Hvar Hrvatska

OTVORENJE SEZONE 2021.

Uz sve novosti red je napraviti i jedan dan otvorenih vrata gdje svi možete doći pogledati i zaigrati nešto po želji. ;)

Ako i niste u grupi, organizirati ćemo vas na lokaciji za sve igre gdje vas je potrebno više.

Cjenik će biti prilagođen za vikend prema korištenju aktivnosti kao u Mini parku tako da možete po povoljnoj cijeni isprobati sve aktivnosti koje želite.

Vrijeme je da isprobate sve naše dodatke starim aktivnostima i naravno poneku novu ;)

Pratite nas FB za datum održavanja.


Sezona 2021 Hvar Jelsa
Sezona 2021 Hvar Jelsa


Mini fun park - Kids day

Dan za najmlađe u sada posebnom dijelu koji će ovo ljeto biti svuda samo ne u Adventure parku. ;) Ono što svake godine radimo za Advent na rivi možete isprobati u parku. ;)

Aktivnosti za klince već od 4 godine i više, a i roditeljima ćemo pripremiti nešto.

Nisu potrebne nikave rezervacije već se samo pojavite između 10:00 i 18:00 ispred Adventure parka Hvar Jelsa. Sve izložene aktivnosti će za prvi dan biti 10 kn po osobi. ;)


-Veliki tobogan na napuhavanje 10x8x4m

-Dvorac trampolin na napuhavanje 10x8 m

-GO - karts na pedale

-Borba na gredi

-NERF WARS

-Footpool

-Veliki nogometni pikado!

-Bubble football

-Airsoft Target shooting


Za datum održavanja pratite Fb ;)


Zabava za djecu Hvar Jelsa