• Stjepan Dešković

10 Godina Adventure park Hvar Jelsa10 godina Adventure park Hvar Jelsa
10 godina Adventure park Hvar Jelsa

2011. godine smo krenuli sa Paintballom u šumi, malo pokosili, počistili, nabavili opremu i zaljepili naš prvi plakat i naravno, napravili facebook profil :)

Do 2021. smo prošli daleki put i sad osim Paintballa imamo više od 20 raznih aktivnosti i sportova u parku i van njega.

Svake godine se dodavala barem jedna aktivnost i poboljšavalo postojeće trudeći se zadovoljiti specifičan tip tržišta na otoku Hvaru.

I tako bi sad ovo trebao biti neki suhoparan tekst gdje vam mi nabrajamo sve bitne trenutke naše povijesti i što sve imamo u ponudi. Naravno i moramo ali ipak smo mi zabavni park pa ćemo se potruditi da to bude što zabavnije štivo uz najave novih aktivnosti, evenata i naših popratnih biznisa ;)

Pa jedan brzi review ovog bloga da možete skipat na ono što vas zanima :DAdventure park Hvar Jelsa - Kako smo krenuli


2011. sam došao na Hvar raditi sa starim i idejom da pokrenem nešto svoje u turizmu.

Uvjeti su bili da mogu iskoristiti nešto što već imam, što više to bolje jer novaca za nekakvo ulaganje nije bilo.

Drugi uvjet je bio da ukoliko pokrenem nešto, mora imati minimalne troškove hladnoga pogona ( znate ono kad radite a nitko ne dolazi :)).

Treći je bio da je nešto dovoljno orginalno i drugačije od uobičajene ponude na Hvaru. Nije mi se baš ni sviđalo raditi samo dva mjeseca pa sam se i nadao da će biti nešto što može raditi kroz cijelu godinu. To je bilo sve što sam znao kad sam došao (dobro, znao sam i što neću :D restoran, kafić i sve čega ima na svakome uglu ).

I tako jednog dana smo krenuli u razgledavanje polja koja imamo, i već je bilo pri kraju dana, a Burkovo smo ostavili kao zadnju lokaciju jer je tamo bila samo šuma te je otac već skoro odustao od odlaska, ali kad mi je rekao da je baš kraj hotela onda sam inzistirao da odemo do gore.

I tako kad smo došli već mi je sve malo neuobičajeno izgledalo, 15-20 suhozida su bili napravljeni u krugove i kocke, a ne kao zid, pa sam se odlučo i popeti na jednu.

I tako dok sam stajao pomislio sam, "eh da sam znao za ovo kad sam bio klinac dok smo gradili bunkere i igrali se rata, pa nisam vidio bolju lokaciju od ove za tako nešto" i nakon pola minute razmišljanja lampica se samo upalila.